Mersz nagyot álmodni?

Játszunk akkor egy játékot!

Képzeld el azt, hogy megjelenik előtted a Tündér keresztanyád, aki a varázspálcájával suhintva bármit oda tud neked varázsolni. És azt mondja neked:

“Van 3 kívánságod, halljam a legnagyobb álmaidat, és tüstént teljesítem is! De gyorsan mondd, mert ha egy percen belül nem mondod meg, akkor itt azon nyomban holtan esel össze!”

Te meg tudnád mondani egy perc alatt, hogy mi a 3 legfőbb kívánságod?

Nem baj ha nem, mert hidd el, az emberek nagy része még egyet sem tudna. Valahol az út során sokan elveszítjük azt a képességünket, hogy álmodjunk egy nagyot, aztán mondjuk ki a varázsigét és suhintsunk egyet a varázspálcánkkal, hogy az álom valósággá váljon.

Álljunk csak meg, itt 3 dolog is van!

Álmodj!

Mi is az álmodás? Leginkább az, hogy elképzeljük, milyen lenne az, ha minden tökéletes lenne. Ha minden ideális lenne.
Gyerekként hányszor láttad a fejedben a képet, hogy mi szeretnél lenni, ha nagy leszel, hogy milyen párt szeretnél magadnak, hogy hol fogsz élni, milyen házban, és milyen háziállatod lesz. Férfitársaim, velem együtt, még a különféle sportautókat is elképzelték, mert az milyen vagány!

De aztán az út során lehet, hogy sokszor letörték az álmaidat, vagy a valóság nem azt az irányt mutatta, esetleg akadályokba ütköztél, amik eltérítettek. És lehet, hogy nem minden álmod teljesült úgy, mint ahogy azt megálmodtad. (Eddig.)

Ki mondta, hogy nem lehet nagyot álmodni? És ki mondja meg neked, hogy mi lesz a valóság? Álmodj nagyot, és legyen az a valóságod!

Aztán mondd ki a varázsigét!

Egy tündérmesében ez persze egyszerű, mert ott van egy tündér vagy varázsló, aki ismeri a varázsigét.
Tudod a mesék mindig tanítanak valamire. és valamit máshogy mondanak el. Ezt én most felnőttként értettem meg igazán, amikor is a kislányunknak olvasok sok-sok mesét. És hogy megértsük a meséket, értelmeznünk kell őket.
Az én, és hangsúlyozom, az én értelmezésemben a varázsige az, hogy kimondjuk azt, amit akarunk.

„Csiribú-csiribá, legyen itt egy kastély!”

Ebben mindig kimondja a tündér, hogy mi legyen. Vagyis a fejében lévő gondolatot kihelyezi, eggyel közelebb a valósághoz. Kimondani valamit, már egy elköteleződés, egy felelősségvállalás. Mert ha kimondom, akkor már komolyan is gondolom.
De valamit nem csak kimondani, hanem papírra is vetni, na az már olyan, hogy tényleg komolyan is gondolom. És az már megint eggyel közelebb áll a valósághoz, mintha csak kimondtam volna.

Suhints egyet a varázspálcáddal!

Egy tündérmesében valóban van varázspálca, amivel ténylegesen lehet suhintani. De mi is a suhintás? És megint csak hangsúlyozom, hogy szerintem mi. A suhintás nem más, mint cselekvés. Valamit teszel, hogy az a dolog létrejöjjön. Ha a varázsló nem suhint egyet, akkor hiába mondta el a varázsigét.

Az is előfordul, ha néztél már varázslós filmeket vagy olvastál varázslós könyveket, hogy suhint, de nem történik semmi – rosszul suhint. Aztán suhint, és megint semmi – rossz a varázspálca. Aztán suhint, de megint nem történik semmi – nem bízik és nem hisz magában. Aztán suhint, és sikerül! Amikor elhiszi, hogy sikerülni fog, amikor jól suhint, amikor a megfelelő pálcával suhint, akkor sikerül varázsolnia.

Amikor elhiszed, hogy amit megálmodtál, sikerülni fog, amikor a megfelelő dolgokat teszed meg annak irányába, és amikor a megfelelő eszközöket használod hozzá, akkor elkerülhetetlen, hogy sikerüljön.

Mi a 3 kívánságod?

Hogyan álmodjunk, és hogyan mondjuk ki a varázsigét?

Ezt tesszük az Ideális JövőKÉP tréningen. Végigvesszük részletesen, hogy valóban lásd magad előtt az álmaidat, hogy újra teljesen tudatába kerülj ezeknek részleteivel.

És aztán ki is mondjuk, de nem szóban, hanem vizuálisan, azaz láthatóan: lerajzoljuk és megfestjük. (Ehhez persze elég ha a pálcikaember megy neked, nem szükséges művészi véna.)

Mindig rá tudsz nézni, és ha látod, hogy hova tartasz, már tudni fogod, hogy miket kell megtenned azért, hogy az álmaid valósággá váljanak. Mert össze tudod hasonlítani azzal, ahol most állsz, és mindig felteheted magadnak a kérdést:

“Most mit kell tennem, hogy eljussak oda?”

Várunk az Ideális JövőKÉP online tréningen. Jelentkezz itt: –>> Az Ideális JövőKÉP

Beck Ákos